dissabte, 19 de setembre del 2009

Eth Tidon: "Si no tienes huevos, no sirves pa' tortilla"

Día 5 de setembre. Hem escollit un bon día per dinar a Eht Tidon per un doble motiu, la qüalitat i l'espectacle. Eth Tidon es un local cèntric, acollidor i casolà de Vielha. La seva cuina es d'alçada, geogràficament parlant, encara que la qüalitat no li va gens enrera.





Escollim la taula que s'ubica just al costat de la nevera. Sona molt malament, oi? Ans al contrari. La nevera en qüestió es un abeurador de pedra amb aigua freda corrent on hi son a la vista les aigües, refrescs i cerveses. Poso el ditet a l'aigüa i està frescoooooota. M'agrada la sensació i demano una cerveseta.




Mentre esperem el primer plat una munió de veterans assalten el restaurant. Després d'uns moments de confussió, la tropa es retira per on ha entrat i ara la batalla es interna entre la cuinera i el cambrer. "¿Pero que no sabes que sólo hacemos los platos de la carta?" El cuiner calla. "Es que eso al final parecerá un fonda!" El cuiner achanta la mú. "No tengo huevos. No puedo hacer huevos fritos con patatas!" El cuiner xiulant i mirant al sostre. I la cuinera vinga a fotre-li, i dale, i que si els ous i la fonda i que si els ferrats i els veterans; i el cuiner cantant el la,la,la. Vaig estat temptat de demanar, amb cara de bon nen i molt educat, un ouets ferrats amb patatetes fregides més que res per ajudar al bon rotllo que es respirava al local...

Els primers són una sopeta de caldo reparadora correcte i una amanida tèbia de pedrers d'ànec molt refrescant, abundant i amb els pedrers al seu punt que em posa molt content. Esperem els segons i sembla que s'hagi signat la treva cuinera-cambrer -que semblem tenir algún tipus de lligam familiar-.

El bacallà fregit amb gambes i pebrots vermells es molt tendre i permet desfullarlo amb facilitat. Els peus de porc son deliciosos. Destil.len hores i hores d'experiència als fogons, amb salsa perfectament lligada i textura i sabor que transmeten autenticitat.




Les postres? Ni tastar-les. Si em quedés un raconet potser voldria un altre entrant com a vegades he fet. Dos cafetons i un Viña Real que es com apostar a la victòria del Barça 2008-2009 ens condueixen al paperet blanc acusador. I el veredicte diu 33 € per persona. L'alegria de la noteta es complementa amb l'oferiment per part de la casa de Cassis, el destil.lat de la Vall, que fa que surti molt content, tip i cofoi d'haver escollit aquest indret.

RECOMANAT PER:
Amants de la cuina autòctona de la Vall, sencilla i de qüalitat.

A QUI US PODRIEU TROBAR:
En temporada d'esquí, amb una mica de sort, un senyor misteriós amb casc i moto negre que realment s'assembla a algú.

EL DETALL:
Demaneu ous ferrats i si està el senyor misteriós, foteu-vos el casc per si de cas.





ETH TIDON
Major, 10
25530 Vielha (Val d'Aran)
Tel. 973 64 03 63






Ver mapa más grande

1 comentari:

Antonia ha dit...

Son les 19 de tarda i encara que no tinc gana veint els plats tant suculents ja els degustaria.

Es nota que t'agrada molt menjar i també escriure sobre el tema i per aixó que et queda tan be.

Quan vulgui quedar be ja consultaré tocant els fogons segur que aniré be.

Esperem ens deleitis amb molts mes indrets que fan bona cuina.

Antonia