dilluns, 21 de setembre del 2009

Eth Restilhè. 5 de setembre de 2009: La batalla de l'Olla.

Eth Restilhè es l'exemple meridià que per un preu més que just es pot menjar molt bé i ser atès amb aquell mix de correcció i familiaritat que "et posa". En Carlos Sanllehy tracta als seus clients quasi com a amics i això es fa extensiu a l'equip que l'envolta. El resultat es que a més de gaudir d'un excel.lent àpat surts per la porta amb la sensació que has après alguna cosa. Perque a Eth Restilhè t'expliquen curiositats, detalls de la seva cuina i de l'entorn de la vall. Per exemple, en Carlos ens va informar de l'existència del primer cava de la Vall d'Aran amb vinyes situades al propi Garós i que veurà la llum el proper any -una bona excusa per poder tornar-hi el proper setembre-.





Si vols tastar l'olla aranesa no t'equivoquis, vine a Garós. Hi hem anat per aquest motiu i no n'hem sortit decebuts, ni molt menys. Hem iniciat l'àpat amb un paté de la casa que ja et feia salivar tant sols de veure'l. Ha volat en un plis plas. L'hem regat amb un cava excepcional suggerit per la casa, un Emendis Imum Brut Nature Reserva, fresc i lleugerament afrancesat molt adient per aquest tipus de cuina que no es pas lleugereta...




I arriba el moment culminant. De la cuina s'aproxima una olla aranesa fumejant. Llonganissa, butifarra negra, orella i morro, cansalada, gallina, pilota, patates, col i pastanaga demanen a crits l'inici de les hostilitats. I a fe que la batalla s'inicia. Primer entre la Yolanda i jo comença una cursa per pescar la millor peça de carn. I vinga, cullerot amunt cullerot avall. Finalment ens n'adonem que la veritable contesa era entre nosaltres i l'Olla. He de reconeixer que perdem estrepitosament i que no podem acabar amb ella. Ens rendim! Es una derrota dolça i plaent.




I les postres? Vaissss! Vaissss! Optem per uns orujos per tirar avall que encara ens deixa més contents si es que es pot superar la felicitat de la vetllada. Ah! i per cert, 35 € per persona. Paga o no paga la pena?

Si el destí ho vol penso tornar el proper setembre a la Vall i en aquest cas segur que visitaré aquest Shangril.la de bon menjar, pau i companyonia. Tinc alguns comptes pendents com el cava de la Vall, unes truites a les fines herbes, un rellomillo de bou o fins i tot, i sense que serveixi de precedent, unes prunes en barretxa aranesa. Gràcies Carlos i fins aviat.

RECOMANAT PER:
Persones estressades que busquin un recer on envoltarse de bon rotllo i bona cuina.

A QUI ET PODRIES TROBAR:
A bones persones. I si son dolentes, aquí veuran la llum.

EL DETALL:
"Eth Restilhè" significa en aranès menjador de bestiar...En aquest cas, bestiar del morro fi.

ETH RESTILHÈ
Plaça Carrera 2
25599 Garós
Val d'Aran
Tel: 973 641 539



Ver mapa más grande