divendres, 7 d’agost del 2009

La Taverneta, Palamós. 29 juliol 2009

Tu posa a la taula un Rioja Reserva i un novell i veuràs quin s'acava primer. Posa un Lagavulin i un Passport i veuràs quin es buida abans. Tu posa a menjar els nens i fixa't amb el que menjen i com s´ho menjen. Això es el que he pogut comprobar avui.

Després de donar una volteta per Palamós, ens ha fet mandra tornar a casa i hem pensat d'anar a sopar unes pizzes amb els nens. Com ja ho preveia hem acabat a un petit bar de tapes marineres en un carreró perpendicular al carrer Major, concretament c/ Mossen Miquel Costa.

Quatre taules fora, al carrerò i interior minúscul però amb una barra amb els tòpics "montaditos" que feia cert goig. He pensat "un altre bar de "montaditos" més". Res més lluny. He preguntat que era cada una de les tapes que s'amagaven sota els "montaditos" i he començat a sal.livar.

Aquesta es la nostra experiencia a La Taverneta:

"Montaditos". Doncs això. Una llesca de tal amb tall esbiaixat on li foten alguna cosa per sobre amb una certa gràcia -sense la "gràcia" serien com els que fem regularment a casa nostra-.


Bonítol en escabeitx amb ceba i pastanaga. Escabeitx suaaaaauuuuuu, potser fins i tot massa. Una mica de canya no li sentaria malament. De totes maneres guanyava si barrejaves bonítol, ceba i pastanaga i apa! tot cap a dins.

Gatets amb romesco. Peix molt melós, amb una espina/os central fàcil de separar amb els coberts o també usant les dents i la llengua. Servit en petits trocets. Es desfeia a la boca. Molt encertat. Els nens se l'han cascat quasi tot. Adjunto fotografia dels gatets al final del post per qui no els conegui.

Mandonguilles de gamba. Textura molt fina i sabors -en plural- deliciosos. N'hem pogut robar quatre. La resta, per les criatures. I amb el pa han deixat la cassoleta ben neta.

Callos de ventresca de rap amb cigrons. Reconec que aquest es un plat més d'adults. Si aneu a La Taverneta, deixeu-lo pel final. Si us el foteu el primer, no trobareu res bo. Sorprenent el resultat final en boca. No us el perdeu.

La Dolorosa: 58,40 €. Tres aigües de la Srta. Pepis -aquelles tant petitetes-, cinc canyes -es el que té l'estiu-, dotze montaditos i les quatre racions esmentades.

Els nens han menjat plats que no havien provat mai i amb fruició. El algodón no engaña.