dilluns, 31 d’agost del 2009

RIO DRAGON: DONDE ESTA LA BOLITA? DONDE ESTA LA BOLITA?

Quan parlem de Rio Dragon, no ens referim a un restaurant xinès convencional. Els que hi heu estat sabeu del que parlo. Els que no, aneu-hi per a comprobar-ho. Amb el mag Gang i la seva germana al capdavant, Rio Dragón ens ofereix autèntica cuina de la regió d'on els germans són originaris, la Manxuria. Perque us en feu una idea del caràcter del mag Gang, tant sols quatre dades de la inhòspita Manxuria -Dongbei Pingyuan, en xinès-.



Manxúria es una regió que engloba tres provincies xineses i una part de la regió autònoma de Mongòlia, al nord-est de la xina. Al sud trobem el mar groc i una miqueta més cap al sudoest, Beijing. I ara atenció a la resta de límits: Al sudest limita amb Corea del Nord, pais sense comentaris, a l'oest amb Mongòlia i concretament amb el desert de Gobi, un dels més àrids del món; a l'est podem trobar la mítica ciutat de Vladivostok, allà on sempre apareixien Mortadelo i Filemón per escapar del Súper; i al nord, la Siberia. Si a aquests límits tant paradisíacs li afegim que aquesta regió en el passat era llar de tribus nòmades molt belicoses (wikipedia), ens n'adonarem que aquest tipus, en Gang ha de ser un personatge especial, que va arribar a Barcelona als anys 70 quan comptava amb 17 anys. I si a més veiem el diàmetre de bíceps que gasta en Gang, corroborarem que no seria una bona idea fer un sinpa al Rio Dragón.

El menjar es diferent menys els rotllets de primavera que son una exhausta repetició d'aquells que portem menjant per aquesta ciutat desde fa ja un munt anys, si més no, a mi m'ha semblat així. He tingut la sort de viatjar a la Xina molts cops per temes laborals i he pogut tastar cuina d'algunes de les seves regions que per descomptat no tenen res a veure amb els infectes menús xino-occidentals. Us puc assegurar que al Río Dragón menjareu autèntic, inclús amb pasta d'elaboració pròpia.


No us puc descriure els plats que degustàrem atès que anaven en un menú tancat i no vaig poder xafardejar la carta. El proper cop que hi vagi, -hi penso anar molt aviat-, seré més curós en aquest sentit. Tant sols us puc dir que gastronòmicament us sorprendrà, tant la qualitat com el rebut final, de 25 a 35 € per cap.

Un punt i a part es l'excel.lent pericia que en Gang demostra com a mag. El mag Gang ens va obsequiar amb una serie de trucs fets als nostres propis nassos, sentat al nostre costat i us puc assegurar que flipareu en colors. El punt de megalomania el posen la infinitat de fotografies d'en Gang amb famosos, que penjen de les parets del local i les histories personals esquitxades d'ironia que en Gang s'explaia a relatar a modus de monòleg.


RECOMANAT PER:
Sopars de grups que busquin un toc d'riginalitat tant en la vessant gastronòmica com en la lúdico-festiva

A QUI ET PODRIES TROBAR:
Qualsevol mediàtic actual

EL DETALL:
Fixeu-vos la cara d'avorriment que fot en Loquillo a la foto que apareix en el tríptic que incloc en el post.


RIO DRAGON
c/ L'Oblit, 3
08041 Barcelona
Tel: 93 347 93 89
Obert dimecres, dijous i divendres nit; dissabtes migdia i nit;
diumenges i festius migdia.


Ver mapa más grande