dimecres, 19 d’agost del 2009

La Singular, Barcelona. 17 agost 2009: Barcelona-Terrassa-Manresa-Solsona-Burgos

Son festes de Gràcia, hem aparcat els nens i la Yola i jo sortim a sopar en dilluns per fer més planer el retorn a la feina. Ambient-companyia-ganes-conversa, tots els astres estan en una linea perfecte, com Barcelona-Terrassa-Manresa-Solsona, -fixeuvos-hi en un plànol-. De sobte apareix La Singular. No vull exigerar, no diré Badajoz com a següent punt trencador de la linea perfecte, però una mica Burgos si que ho es. Anem als detalls.



El local es correcte. Després d'un passadís on la cuina queda a la vista a l'esquerre amb una única cuinera -singular-, arribem al únic saló -singular-. Començo a entendre el nom del restaurant encara que la poca singularitat del menjar em crearà dubtes posteriorment.



Es pot fumar a tot el local. Fa calor. El vi, un rioja alavesa del 2005 està calent malgrat el condó de gel amb que el vesteixen. Cartes escrites a ma en full DIN A4 color verd plastificat. No comença bé la cosa.



Amanida de salmó marinat. Quatre fulles de color verd ampolla de cava xuxurries talladetes, salmó -suposo que envasat al buit-, ou dur per donar color i un gran fullot d'axicoria en posició vertical a modus de ploma d'indi com aquelles bengales que et posavem als banana split de La Jijonenca. Entra bé, tot es bo, però aportació culinaria de 0 bytes.

Anxoves amb pa amb tomàquet. Sense secrets del receptari del Sent Sovi, pero bones al cap i a la fi.

Platet de tonyina fresca escabetxada. També bo, encara que els escabeitxos que fa la meva àvia, la iaia encarna, son infinitament millors.

Platet de salmó marinat. Igual que l'amanida però sense les fulles de color verd xuxurries i sense l'ou dur i la palmera decorativa.

Dos "xupitos" d'orujo -calents per descomptat- i calor, molta calor, per si encara no ho havia dit.

59 € tot plegat. Recordem que serien quasi 10.000 pessetes. Jo hauria fet pagar com a molt 40 €. Potser era la calor que apretava molt, potser les festes de Gràcia que a molta gent no senten bé -jo entre d'ells-, potser jo no estava preparat per la mala llet que portava després de tants díes de vacances i tornar a la feina malgrat reconec que avui en dia es tota una sort poder tornar a treballar. El cas es que no vaig poder copsar la "singularitat" de la oferta culinaria. De totes maneres prometo tornar-hi a l'hivern per comprobar qui dels dos tenia un mal dia o veritablement si La Singular i jo tenim un greu problema d'incompatibilitat.

La Singular
Francisco Giner, 50
(Gràcia)
08012 Barcelona
Tel: 93 2375098





3 comentaris:

Xavi ha dit...

Jo hi he anat un parell de vegades amb motiu de sopars de grup i sempre m,ha semblat un lloc correcte i poc més. En el meu cas no el contemplo si vull anar a sopar en parella i amb gent que vulguis quedar bé.

TocaFogons ha dit...

Completament d'acord. Correcte i prou.

Anònim ha dit...

Perdoneu pero no puc estar mes en desacord. La veritat es que he anat a tot tipus de restaurants per tot el mon, desde estrelles michelin a hamburguesses i la veritat es que la singular ha estat sempre un dels meus favorits i de la meva dona. Perdoneu pero que facin cada dia dos torns i estigui sempre ple també es un indicatiu. Crec que no li heu fet gens de justicia... Probeu la lassanya d'alberginia, el cabra calent, el cabrit arrebossat amb salsa gorgonzola, etc... i ja em direu...